Bemutatkozás

Üdvözöljük a Mentor Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola bemutatkozó oldalán!

A Sajó Képzési és Humánfejlesztési Központ Alapítványt 2006-ban több magánszemély hozta létre abból a célból, hogy az Észak-Kelet-magyarországi régióban élő hátrányos helyzetű emberek részére szociális és oktatási szolgáltatást nyújtson.

A Perkupai Gimnázium és Szakképző Iskola 2008. szeptember 1-jén kezdte meg működését perkupai székhellyel. Az oktatási palettában több képzési forma szerepelt: érettségi utáni és szakiskolai képzések, de elsősorban a régi hagyományos szakmunkák tanítását tűzte ki célul.

A MENTOR Gimnázium és Szakképző Iskola 2009 szeptemberétől létesített telephelyet Miskolc belvárosában. Ekkortól szervezzük iskolarendszerű és felnőttképzéses, államilag elismert, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő képzéseinket, nappali és esti tagozaton.

2010 nyarán megkezdődtek iskolánk épületének felújítási és bővítési munkálatai. Képzéseinket a korábbi esti mellett nappali tagozatra is kiterjesztettük. 2011 szeptemberétől, majd 2015 szeptemberétől iskolánk egy-egy új telephellyel bővült, ebből kifolyólag immár három épületben szervezzük képzéseinket, vendéglátó, szociális, egészségügyi, oktatási, élelmiszeripari, elektrotechnikai, gépészeti, építőipari, mezőgazdasági, informatikai, kereskedelmi, marketing és ügyviteli területeken.

2015. augusztus 31-től az intézmény fenntartója a Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet Egyházi Jogi Személy lett, így iskolánk neve Mentor Baptista Gimnázium és Szakképző Iskolára módosult. 2017. szeptember 1-től Mentor Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola lettünk, majd 2018. szeptember 1-től a felnőttképzési részleg kivált a továbbiakban Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezetű fenntartású iskolai részből.

Jövőbeli céljaink között szerepel képzési palettánk további fejlesztése, értve ezt mind a meglévő lehetőségekre, mind pedig új perspektívák állítására, hogy ezáltal az önköltséges egyéni, vállalati és egyéb munkaerőpiaci igényeknek való megfelelésünk hatékonyságát még magasabb szintre emeljük.

Képzéseink indításánál az előzetes írásbeli és szóbeli tudásszint-felméréssel igyekszünk megtalálni azokat, akik valóban érdeklődéssel vannak az adott terület iránt, ezzel biztosítva, hogy a munkaerőpiac aktív résztvevői lehetnek. Képzéseink egyedi voltát biztosítják az álláskeresési technikák, a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztését szolgáló tréningek, kommunikációs technikák, önismereti tesztek.

Nyomonkövetésünk alapján tudjuk, hogy több tanulónkat fogadták munkalehetőséggel a korábbi szakmai gyakorlati helyen, ahol azóta is sikeresen megállják helyüket.

A Mentor Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola 2018. szeptemberében kivált a Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet fenntartása alól. Külön, önálló jogi személyiségként folytatja tevékenységét Miskolc belvárosában.

Reményeink szerint intézményünk a megyei szintű szakoktatás vérkeringésében jelentős szerepet vállal, és mind a hazai, mind a külföldi igényeknek megfelelő, magas színvonalú, stabil tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembereket bocsát ki falai közül. Ezzel megalapozva egy komoly, szakmailag elismert képzéseket nyújtó iskolai intézmény jó hírnevét.

Az állandó alkalmazásban álló oktatók (nem óraadók) száma:

Iskolánk a képzéseit a 393/2013. (XI. 12.) Korm. rendelet 16. § (7) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott szakképzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkező oktatókkal bonyolítja le, melyet a több képzési program egyidejű indítása esetén is biztosítani tud. Főállású munkaszerződéses oktatóval nem rendelkezünk. A közel 150 fős oktatói adatbázisunkban szereplő oktatók, a több éve fennálló munkakapcsolat és együttműködés alapján, az adott megvalósítandó képzésre vonatkozóan megbízási szerződéssel kerülnek foglalkoztatásra.

MENTOR Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola

  • Székhely: 3529 Miskolc Bocskai István u. 10.
  • Ügyfélszolgálati iroda: 3530 Miskolc, Arany János u. 11-13. Arany Corvin Üzletház 21. iroda
  • tel: +36 20/508-0952
  • e-mail: mentor.felnottkepzes@gmail.com

 

Kapcsolat
Mentor Technikum Általános Iskola és Középiskola
mentor.felnottkepzes@gmail.com
Tel:30/607-9018