Kinek nem jár a 13. havi nyugdíj?

Az elmúlt években a 13. havi nyugdíj számos nyugdíjas életét könnyítette meg Magyarországon. Azonban fontos tudni, hogy nem mindenki részesül ebben a különleges juttatásban. Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, kinek nem jár a 13. havi nyugdíj, és milyen kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valaki kizárva legyen ebből a támogatásból.

Kinek jár a 13. havi nyugdíj?

Azok a nyugdíjasok jogosultak a 13. havi nyugdíjra, akik a következő feltételeknek megfelelnek:

  • Az adott év január 1-jétől számított első hat hónapjában folyamatosan, azaz minden hónapban jogosultak voltak nyugdíjra.
  • Az év második felében is fennáll a jogosultság, tehát az év minden hónapjában meg kell kapni a nyugdíjat.

Amennyiben valaki csak résznyugdíjas, vagy időarányosan kapja a nyugdíjat az év folyamán, az sajnos nem jogosult a 13. havi nyugdíjra.

Kinek nem jár a 13. havi nyugdíj?

Azok a nyugdíjasok, akik nem felelnek meg az előzőekben említett kritériumoknak, nem részesülnek a 13. havi nyugdíjban. Emellett néhány különleges eset is kizárja valakit a jogosultságból:

  • Azok, akik külföldön élnek és nem kapnak magyar nyugdíjat.
  • Olyan személyek, akik bírósági végzés alapján fogvatartásban vannak.
  • Azok, akik a nyugdíj évében meghalnak.

Ezen kívül további speciális esetek is léteznek, melyek kizárhatják valakit a 13. havi nyugdíj jogosultsága alól. Mindenképpen érdemes konzultálni egy szakemberrel, ha kétségeink vannak a jogosultságot illetően.

Kinek jár a 13. havi nyugdíj 2023-ban?

A 13. havi nyugdíj jogosultsága évente változhat, és az aktuális év szabályai határozzák meg. 2023-ban is érvényesek lesznek a korábban említett általános feltételek, de mindig érdemes tájékozódni az aktuális jogszabályokról.

Kinek jár a 13. havi nyugdíj 2023-ban?

A 13. havi nyugdíj 2023-ban is azoknak jár, akik teljesítik az éves jogosultsági feltételeket. Azoknak, akik folyamatosan és rendszeresen részesülnek a nyugdíjban, továbbra is jár ez a kiegészítő támogatás.

Kinek jár 13. havi nyugdíj?

Azok a nyugdíjasok jogosultak a 13. havi nyugdíjra, akik az év minden hónapjában rendszeresen kapják a nyugdíjukat. Ez egy különleges juttatás, amelynek célja a nyugdíjasok anyagi terheinek könnyítése.

Kinek jár a 13. havi nyugdíj?

A 13. havi nyugdíj jár azoknak, akik az év minden hónapjában rendszeresen kapják a nyugdíjukat, és megfelelnek az éves jogosultsági feltételeknek.

Kinek nem jár a 13. havi nyugdíj?

A 13. havi nyugdíj nem jár azoknak, akik nem felelnek meg az éves jogosultsági feltételeknek, valamint olyan különleges esetekben, mint külföldön élés vagy börtönbüntetés.

Mik a 13. havi nyugdíj 2023-as feltételei?

Az 2023-as évben is érvényesek lesznek azok a feltételek, amelyek alapján a nyugdíjasok jogosultak lehetnek a 13. havi nyugdíjra. Fontos a folyamatos és rendszeres nyugdíjazás egész évben.


Vezi și:

Korvin

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Korvin

Szólj hozzá!